Social Icons

Δευτέρα 7 Ιανουαρίου 2013

Διατροφή για υπεραιωνόβιους...


Ο ευτυχισμένος άνθρωπος είναι πάντα νέος! Αυτό κρατήστε το, συνειδητοποιήστε το, και μετά συνεχίστε το διάβασμα...

Για να έχουμε μια λιτή, φιλική στον χρήστη λίστα αναζήτησης και έρευνας των διατροφικών και συμπεριφοριστικών/ψυχολογικών παραγόντων που αυξάνουν τις πιθανότητες να φτάσουμε τα 150.... ανάσα.... εδώ θα καταγράψω τα αποτελέσματα της προσωπικής μου έρευνας, τα οποία έχουν υποστεί επεξεργασία, βάσει λογικής, ευκολίας στην πρόσβαση και προσωπικών προτιμήσεων. Εντάξει, το τελευταίο το έβαλα έτσι για να το βάλω. Είμαι τελειομανής και όταν φτιάχνω λίστα πρέπει να είναι πλήρης και ολοκληρωμένη! Αλλά εσείς μπορείτε να επεξεργαστείτε την λίστα βάσει ΚΑΙ προσωπικών σας προτιμήσεων. Εδώ θα βρείτε απλά και συγκεκριμένα τα υλικά που χρειάζεστε, με μια μικρή επεξήγηση, για να αυξήσετε τις πιθανότητες να τους θάψετε όλους! Λεπτομέρειες και επιμέρους αφιερώματα θα ακολουθήσουν συντόμως. Προς το παρόν μελετήστε τη λίστα σας και ετοιμαστείτε για... "ψώνια".

Μενού συμπεριφοράς: Προγραμματίστε σωστά τον εγκέφαλο, αλλιώς ό,τι και να φάτε, τσάμπα θα το φάτε. Κοινό σε όλους τους υπεραιωνόβιους είναι η λειτουργία του εγκεφάλου σε mode ηρεμίας, γαλήνης και αποδοχής. Υπάρχει ένας κύριος, ο Ben Abba, ο οποίος έχει ομολογουμένως μια εμμονή με το θέμα και εδώ και κάμποσα χρόνια παίρνει συνεντεύξεις από αιωνόβιους και υπεραιωνόβιους για να μάθει το "μυστικό" τους και να καταφέρει να μπει στο κλαμπ των απέθαντων! Δε σας προτείνω να πάθετε το δικό του ταράκουλο και ταύτιση με το θέμα, αλλά ουδέν κακό αμιγές καλού, και η δική του η τρέλα πολύ μας εξυπηρετεί γιατί μας έχει έτοιμα τα βασικά ψυχολογικά συστατικά για να γίνουμε κι εμείς 150άρηδες... Τόπο στα νιάτα λέμε! Από την άλλη δεν τον ξέρω προσωπικά τον κύριο, και δεν μπορώ σε καμία περίπτωση να επιβεβαιώσω τα λεγόμενά του, οπότε το αφήνω σε σας. Η αλήθεια είναι πως κάποια επιβεβαιώνονται από γραπτές μαρτυρίες αιωνόβιων και υπεραιωνόβιων και δεν είναι και τόσο περίεργα τελικά.

Κατέληξε λοιπόν στα εξής βασικά κοινά στοιχεία ψυχολογίας και συμπεριφοράς:
1. Πίστη σε μια ανώτερη δύναμη, Θεό ή άλλο παρόμοιο. Όλοι οι υπεραιωνόβιοι από τους οποίους πήρε συνέντευξη είχαν μια κάποια ιδιαίτερη σχέση με τον Θεό. Δεν ξέρω τι εννοεί. Πίνανε καφέ μαζί; Τα λέγανε πρωί βράδυ; Αν πιστέψουμε και τον Μπους που λέει ότι μιλάει με τον Θεό, τι πρέπει να κάνουμε; Να αυτοκτονήσουμε που μάλλον ο Μπους θα ζήσει 150 χρόνια να μας ταλαιπωρεί; Δεν ξέρω. Από την άλλη αν δεν πιστέψει κάποιος ότι δεν είναι μόνο ύλη και πάπαλα, δεν μπορεί να υπερβεί εύκολα τον εαυτό του και δυστυχώς έχω πάμπολλα τέτοια παραδείγματα από ανθρώπους δικούς μου. Είναι λες και η πίστη σε κάτι ανώτερο από μας, μας δίνει το κίνητρο να προσπαθήσουμε να το φτάσουμε... Δεν ξέρω αν βγάζει νόημα αυτό που λέω...
2. Πίστη στην δυνατότητα να ζήσουν πάνω από τα 100. Όλοι πίστευαν και με κάθε ευκαιρία το έλεγαν κιόλας πως θα ξεπεράσουν τα 100! Δεν έβαζαν τελεία, βρε παιδί μου! Αυτό το έχω ακούσει με τα αυτιά μου από παππούδες και γιαγιάδες σε χωριά, που το έλεγαν επί δεκαετίες, και στο τέλος έφτασαν το λιγότερο τα 95. Ο παππούς μου έφτασε τα 97 κι αν δεν έχανε την θέληση για ζωή μπορεί να ξεπερνούσε και τα 100. Ήδη τα δύο πρώτα συστατικά μας οδηγούν προς το προφανές, το οποίο έχουμε συζητήσει και στις αναρτήσεις για το αστρικό. Ότι δηλαδή η εστίασή μας σε κάτι, μας το φέρνει κιόλας. Το πνεύμα δημιουργεί την ύλη και τούμπαλιν. 
3. Είχαν αγάπη στην ζωή τους. Όλοι τους λέει ζούσαν σε μια οικογένεια γεμάτη με ανθρώπους που τους αγαπούσαν, και τους οποίους τους αγαπούσαν επίσης κι αυτοί. Η αγάπη έχει την δύναμη να αλλάζει τα μόρια του νερού, πράγμα που ήδη έχει αποδειχθεί και φωτογραφικά, μέσω της εκπληκτικής έρευνας του Ιάπωνα επιστήμονα Masaru Emoto. Ως όντα που ως επί το πλείστον αποτελούμαστε από νερό, γιατί να είναι περίεργο που η αγάπη που λαμβάνουμε μπορεί να έχει άμεση επίδραση στην υγεία μας, τόσο την φυσική όσο και την ψυχική; Αυτό ανοίγει πολλές διαφορετικές συζητήσεις. Πχ. συνειδητοποιούμε ότι "σκοτώνουμε" τους ανθρώπους που αγαπάμε όταν τελικά ΔΕΝ τους "ταΐζουμε" αγάπη, αλλά θυμό και φωνές και αρνητικότητα;
4. Αποδοχή της δύναμης του νου να ελέγχει το σώμα, της ανωτερότητας ας πούμε του πνεύματος μέσα τους πάνω στην υλική τους φύση. Οκ... δεκτόν. 
5. Ενεργητική ζωή. Όλοι τους ήταν/είναι κοινωνικοί άνθρωποι, που χαίρονται να μοιράζονται τον χρόνο τους με άλλους, και ασκούνται είτε μέσω της καθημερινής ενασχόλησης με τα του σπιτιού ή/και της κοινότητάς τους, είτε μέσω κάποιας ήπιας άσκησης, πχ Τάι Τσι για τους ανατολίτες του είδους, περπάτημα για τους υπόλοιπους κοινούς υπεραιωνόβιους. Και ναι, δεν κάνω τυχαία τον διαχωρισμό εδώ. Φαίνεται πως οι φίλοι μας Ασιάτες έχουν μια τάση να ζουν περισσότερο.
6. Διατροφή. Ε, φυσικά! Αν συνεχίσετε να φουσκώνετε τις τσέπες του ιδιοκτήτη των Goody's δεν σας βλέπω να είστε για πολύ στην παρέα μας! Αν μη τι άλλο, είμαστε ό,τι τρώμε. Όταν τρώμε ΜΟΝΟ τοξίνες, γινόμαστε τοξίνες, ο οργανισμός μας δηλητηριάζεται, οι ισορροπίες διαταράσσονται και καταλήγουμε ένα εργοστάσιο διαχείρισης αποβλήτων, έτοιμο να καταρρεύσει μάλιστα! Θέλετε να κάνετε τον υπέροχο οργανισμό μας εργοστάσιο διαχείρισης αποβλήτων; Κάντε το. Δικό σας είναι... Αλλά μην σας ξανακούσω να παραπονιέστε ότι νιώθετε αδύναμοι, ότι πονάτε παντού, ότι το ένα ότι το άλλο. 
Μενού διατροφής: Αναφέρω σχεδόν επιγραμματικά τις τροφές που καταναλώνουν κατά κόρον οι υπεραιωνόβιοι, ανάλογα και με την περιοχή στην οποία ζουν, και όπως υποσχέθηκα θα ακολουθήσουν αφιερώματα με στα περισσότερα απ' αυτά με πληροφορίες, έρευνες και συνταγές. Προς το παρόν μην κρίνετε ό,τι θα διαβάσετε, απλώς διαβάστε τα. Αν κάποια τα έχετε ήδη στο σπίτι, χρησιμοποιήστε τα. Αν όχι, σίγουρα μπορείτε να τα βρείτε. Κι αν δεν μπορείτε, μην άγχεστε. Η αγάπη και η εσωτερική γαλήνη τα αντικαθιστούν μια χαρά. Τι κάθομαι και σας λέω, με τόσα προβλήματα θα μου πείτε...Δε θέλω να σας στεναχωρήσω, αλλά δεν είμαστε οι πρώτοι που ζούμε σε δύσκολες εποχές, και ναι... όλες οι εποχές, ακόμα και οι πολύ δύσκολες έβγαλαν ανθρώπους αιωνόβιους και υπεραιωνόβιους, και υγιείς και ευτυχισμένους ακόμα. Δεν είναι ότι το περιβάλλον δεν επηρεάζει τον ψυχισμό μας, αλλά αυτό μόνο στον βαθμό που το επιτρέπουμε. Τα έχουμε ξαναπεί. Η ζωή είναι αυτή που ζούμε ΜΕΣΑ ΜΑΣ, και όχι έξω μας. Φυσικά, αν και δεν είμαστε οι πρώτοι που ζούμε σε δύσκολες εποχές, οπωσδήποτε θέλουμε να είμαστε οι τελευταίοι. Κανείς δεν εύχεται για κανέναν, πόνο και στέρηση. Αλλά οι αληθινοί μαχητές χρησιμοποιούν ό,τι όπλα έχουν. Και όπως έγραψα κάπου αλλού: Το Τώρα είναι το μόνο που έχω, κι αυτό ακόμα δεν μου ανήκει καν. Άρα το Τώρα είναι το μόνο μας όπλο. Κάντε ό,τι καταλαβαίνετε με δαύτο. Καθίστε να το κοιτάτε να χάνεται ή αρπάξτε το και πορευθείτε.

Κι αφού είπα και το φιλοσοφικό μου -γιατί θα έσκαγα!- συνεχίζουμε. Το μενού μας:
-Ψάρι, κατά προτίμηση μέτρια μαγειρεμένο ή ωμό. Τηγανητή σαρδελίτσα ξεχάστε την. Η παστή όμως είναι ό,τι πρέπει! Και η ψητή ρέγκα επίσης. Είναι φίσκα και τα δύο σε Ω3. Κόκκινα ψάρια δεν ενδείκνυνται πάντως... Σολωμούς, τόνους και τα σχετικά καλά θα κάνετε να τους ξεχάσετε, είναι και είδη υπό εξαφάνιση. Κατά τ' άλλα, σφυρίξτε στα ψάρια να 'ρθουν και φάτε όσα αντέχετε! Και το μουρουνόλαδο το αντικαθιστά σε μεγάλο βαθμό.
-Κόκκινο κρέας κατά προτίμηση από κυνήγι ή γενικά μη οικόσιτου ζώου. Βασικά ακόμα και οι κότες βιολογικής ανάπτυξης κόκκινο κρέας έχουν! Λίγο πάντως. Άντε μια φορά τον μήνα και πολύ είναι! Πάντως κάθε μέρα... τι να πω. Χρειάζεται να πω; Βασικά χρειάζεται, γιατί υπάρχει τουλάχιστον μία υπεραιωνόβια η οποία προτείνει να τρώμε καθημερινά χοιρινό λίπος, όπως έκανε κι αυτή κι έφτασε τα 117. Καλα, ας το προσπεράσουμε, δεν είναι και απαραίτητο.

-Υπερτροφές. Εδώ μιλάμε για ειδική κατηγορία, κι ας μην το συνειδητοποιούν οι απέθαντοι της έρευνάς μας! Σημειώστε όμως:
1. Γκότζι μπέρι, το νούμερο ένα και απαραίτητο. Κανείς επίδοξος 150άρης που σέβεται τον εαυτό του δεν γίνεται να αποκλείσει το γκότζι μπέρι. Ας κόψει όλα τα άλλα βρε αδελφέ, το γκότζι είναι γκότζι! Αλλάξτε του τα φώτα!!!
2. Ρίζα Fo Ti ή polygonum multiforum ή he shou wu κατά το κινεζικότερον, ένα φυτό θάμα! Μέχρι τα άσπρα μαλλιά επαναφέρει. Για την ακρίβεια το ονόμασαν έτσι ακριβώς. "Αυτός με τα μαύρα μαλλιά". Ε, μια βαφή την θέλω τώρα που με κοιτάζω καλύτερα... Προφανώς όμως κάνει πολύ περισσότερα από το να "βάφει" το μαλλί. Και σίγουρα δρα αντιγηραντικά. Προσοχή, όχι απλά ως αποτρεπτικόν του γήρατος, αλλά ως επανορθωτικό της νιότης, καλέ! Η ρίζα του ομοιάζει ανατριχιαστικά άνθρωπο, κι αυτό συνήθως είναι καλά νέα για τους Κινέζους. Έχουν μια μανία να τρώνε μετά μανίας ό,τι μοιάζει ανθρώπινο. Ωραία νέα, ε; Υπομονή για την αντίστοιχη ανάρτηση...
3. Gotu kola, άλλο θαυματουργό φυτό που τρώγεται ωμό σε σαλάτα ή σαν αφέψημα. Αυτό θα σας το κρατήσω έκπληξη!
4. Τζινσένγκ. Ε, καλά, σιγά μην μας έκανε εντύπωση. Η μόνη μας ένσταση εδώ είναι που δεν ξέρουμε πια ποιο να χρησιμοποιήσουμε. Έχουμε το κινέζικο, έχουμε το αμερικάνικο, έχουμε και το σιβηριανό. Ας τα φάμε όλα να ησυχάσουμε. Έτσι κι αλλιώς και τα τρία έχουν χαρακτηριστεί υπερ-τροφές, και τα τρία καταναλώνονται από υπεραιωνόβιους των αντίστοιχων περιοχών, και δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα αν τα τρώτε μαζί! Το καθένα στον τομέα του που λένε. Όμως πρέπει να ενημερώσω πως αυτές τις τέσσερις τροφές τις κατανάλωνε και ο αγαπητός Λι Τσιν Γιουν, οπότε το κινέζικο δεν το συζητάμε καν. Πάμε για το Panax Ginseng.Ή τα κάνουμε όλα μαζί ένα ωραίο ελιξήριο κι έχουμε το κεφάλι μας ήσυχο.
5. Ganoderma lucidum, ή Ρέισι, το μανιτάρι των αθανάτων. Όχι απλή σούπερ-τροφή αλλά και "εξισορροπιστικό/προσαρμοστικό" -adaptogenic επισήμως- μια ειδική κατηγορία τροφών που φέρονται αποδεδειγμένα να εξισορροπούν οποιοδήποτε πρόβλημα του οργανισμού, ανάλογα με το εκάστοτε πρόβλημα. Πχ, αν το πάρει υπερτασικός θα του ρίξει την πίεση σε φυσιολογικά επίπεδα, αν το πάρει υποτασικός θα του την ανεβάσει. Υπενθυμίζω το αυτονόητο. Όταν παίρνεις τέτοιες θεραπευτικές τροφές, πρέπει να είσαι πολύ προσεκτικός με τα φάρμακα που παίρνεις για το πρόβλημά σου. Σε γενικές γραμμές δεν δρουν αντιθετικά, αλλά καλό είναι ΕΝΝΟΕΤΙΑΙ να συμβουλευόμαστε έναν γιατρό που εμπιστευόμαστε πριν κάνουμε σημαντικές αλλαγές στην διατροφή μας, ΕΙΔΙΚΑ αν παίρνουμε φάρμακα!
6. Τζίντζερ, η ταπεινή υπερ-τροφή. Χρησιμοποιείται χιλιάδες χρόνια τώρα στην Αγιουβέρδα και όχι μόνο, αλλά εμείς το βλέπουμε κυρίως στα σούπερ-μάρκετ μας σε μορφή σκόνης ως καρύκευμα για τα φαγητά μας. Αν ξέραμε πόσο υπέροχη τροφή είναι, θα πετάγαμε τις "πειραγμένες" σκόνες και θα τρέχαμε να πάρουμε την ρίζα, κρατώντας την με λατρεία φέρνοντάς την στο σπίτι! Προσοχή όμως. Σύμφωνα με την Αγιουβέρδα, όταν το παίρνεις το πρωί είναι ελιξήριο, όταν το παίρνεις το βράδυ είναι δηλητήριο. Περισσότερα στην ώρα του.
7. Πράσινο τσάι. Εδώ δε χρειάζεται να πω πολλά. Είναι γνωστές οι ιδιότητες του τσαγιού, ειδικά του πράσινου, αλλά ίσως εκπλαγείτε από τα αποτελέσματα ερευνών πάνω στις ποσότητες που ενδείκνυνται για κατανάλωση! 
8. Κόκκινο κρασί. Για την ακρίβεια, η Ρεσβερατρόλη μέσα του. Ένα δύο ποτηράκια την ημέρα, τον καρδιολόγο τον κάνουν πέρα! Κι αυτό τελευταία πήρε τα πάνω του, όταν οι επιστήμονες αποφάσισαν να ερευνήσουν το παράδοξο των υπεραιωνόβιων Γάλλων και Ιταλών που ξεσκίζονται στα λιπαρά και το κρασί και πάνε στον τάφο τους χορεύοντας και τραγουδώντας! Τι στο καλό σου λέει... μόνο η μεσογειακή διατροφή; Και πώς σε γλυτώνει το ψάρι και η ντοματούλα από τα λίπη των τυριών πχ; Ε, ιδού κυρίες και κύριοι. Το μυστικό αποκαλύφθηκε! Ένα bordeau περικαλώ... Το έγραψα και καλά; Δεν ξέρω! Μια ζωή αυτά τα Γαλλικά τα σιχαινόμουν και με σιχαίνονταν! Αλλά τώρα θα τα μάθω, για να ξέρω τι πίνω!
9. Αλόη Βέρα. Τι υπέροχο φυτό, Θεέ μου. Έχω προσωπική εμπειρία από τον πατέρα μου, που ξάφνιασε τον καλύτερο πνευμονολόγο της χώρας μας, Θεός σχωρέσ' τον, όταν επέστρεψε στο ιατρείο του δύο μήνες μετά από σοβαρή κρίση, όπου έχασε την μία χορδή και μπορούσε να μιλήσει κανονικά σχεδόν! Ούτε ο ίδιος δεν το πίστευε. Το μόνο που έκανε ο πατέρας μου ήταν να πίνει Αλόη Βέρα πρωί βράδυ. Έκτοτε κοσμεί το μπαλκόνι μας και όχι μόνο, και το ψυγείο μας έχει πάντα το πολύτιμο ζελέ από το φυτό της γλάστρας μας. Έχουμε να πούμε πολλά εδώ όταν έρθει η ώρα.
10. Γκίνγκο Μπιλόμπα, ένα σχετικά άγνωστο φυτό, που αξίζει την προσοχή μας.
11. Κραταιγός. Εμ, τυχαία ονομάστηκε έτσι και αγαπήθηκε από την αρχαιότητα; Γερή καρδιά ίσον πολλά χρόνια ζωής! Τουλάχιστον στις περισσότερες των περιπτώσεων.
12. Γαϊδουράγκαθο. Έτσι εξηγείται η επιμονή των γαϊδουριών! Έτσι κι εμείς, θα επιμείνουμε να μείνουμε ζωντανοί ένα πράγμα! Μουλαρώστε, αδέλφια!
13. Κουρκούμη. Άλλο ένα καρύκευμα στην υπηρεσία της καλής μας υγείας!
14. Φασκόμηλο. Ιερό και υπέροχο. Ίαση για την ψυχή μας, για την αύρα μας και τώρα αποδεδειγμένα για το σώμα μας! Όποιος έχει φασκόμηλο στον κήπο, δεν έχει λόγο να πεθάνει, που έλεγαν και οι αρχαίοι ημών πρόγονοι και κάτι ξέρανε!
15. Αστράγαλος, όχι αυτός που θέλετε να κάνετε το τατουάζ με την πεταλούδα, ο άλλος ο Astragalus, που γίνεται υπέροχο αφέψημα ελιξήριο. Συνταγές στην ανάλογη ανάρτηση εν καιρώ. Όχι πολύ ελπίζω.
16. Ρίζα Μάκα. Κι όμως ΑΥΤΗ η Μάκα θα σας κάνει Γκουσγκούνη στο κρεβάτι! Η ρίζα των Άνδεων για... το πεσμένο ηθικό μας.
17. Φύκι. Αφήστε την μουρμούρα τώρα. Δεν τα λέω εγώ αυτά, η επιστήμη τα λέει, βάσει ερευνών σε διατροφικές συνήθειες λαών όπως οι Ιάπωνες που έχουν αδειάσει την θάλασσα από τα φύκια, πχ! Μια φορά έφαγα ορίτζιναλ φύκι γιαπωνέζικο πάντως και πήγα να πεθάνω. Μπορεί να μην το συμπεριλάβω στο ατομικό μου μενού. Θα βάλω όμως το άλλο φύκι που έφαγα κάποτε στον Βόσπορο. Ή πιο απλά ακόμα... θα το πάρω σε κάψουλες βρε αδελφέ!
18. Σπόροι κάνναβις ή κατά το καταναλωτικότερον hemp seeds. Το έχουν τσακίσει οι φυτοφάγοι και οι ωμοφάγοι, αλλά το τρώγανε άλλοι πριν που ξέρανε! Και θα το φάμε και μεις, και αντιρρήσεις δεν θέλω. Αν θα νιώσουμε καλά;;; Έλα, αηδίες τώρα. Όλα για την υγεία μας τα κάνουμε. Η απόλαυση έρχεται σε δεύτερη μοίρα!
19. Camu Berry. Ναι, υπάρχει ένα φυτό που έχει περισσότερη βιταμίνη C και από το γκότζι μπέρι. Είναι το Camu Berry που έχει ΤΗΝ περισσότερη βιταμίνη C από οποιοδήποτε άλλο φυτό στον κόσμο. Δεν το θεωρώ από τα απαραίτητα πάραυτα. Αν έχετε τα γκοτζιμπεράκια σας είστε καλυμμένοι... κατ' εμέ πάντα.
20. Σπιρουλίνα. Σχεδόν είναι περιττό να γράψω το οτιδήποτε για αυτήν. Αλλά θα γράψω και πολλά μάλιστα στην ανάρτηση που θα την αφορά!
21. Κακάο. Ο κλασσικός κακαόσπορος είναι ένα σύνολο θρεπτικών συστατικών, βιταμινών, ιχνοστοιχείων. Και είναι και νόστιμος. Εξ ου και μπορείτε να απολαμβάνετε πια χωρίς ενοχές μαύρη σοκολάτα, αλλά δεν έχετε καμία δικαιολογία για εκείνη την υπέροχη -το παραδέχομαι- σοκολάτα γάλακτος που κρύβετε στο ψυγείο σας για ώρα ανάγκης.
22. Σπόροι Chia. Βάλτε τους παντού. Συνταγές και τα σχετικά το συντομότερο, γιατί είναι και βασική τροφή των φυτοφάγων/ωμοφάγων. Είδες Gina μου πρόοδος η αιμοβόρα;
23. Σχιζάνδρα... και σκίσ' τον άντρα. Για άνδρες και γυναίκες -τι βρώμικα μυαλά που είστε όμως. Αλλά ναι, καλά καταλάβατε. Είναι τονωτικόν...εχμ... γενικώς. Η φυλή Νανάι της Σιβηρίας πιστεύουν ότι αν φας μια χούφτα Σχιζάνδρα μπορείς να κυνηγάς όλη μέρα χωρίς φαγητό. Ε, κι εμείς για κυνήγι πάμε! Οι Κινέζοι το ονόμασαν "Το φρούτο των πέντε γεύσεων" λόγω του ότι αφήνει μια πικρογλυκοαλμυροξινοκαφτερή γεύση.
24. Ιπποφαές, το ελληνικόν, το αρχαίον, το ζωοποιόν, το θεραπευτικόν και βιταμινούχον. 190 θρεπτικά συστατικά περικαλώ. Όχι ένα και δύο, ούτε 101 και 102. Το ξαναγράφω: 190!
25. Γλυκόριζα. Πολύ συνηθισμένο συστατικό των κινέζικων ελιξηρίων. Ενισχύει τα υπόλοιπα σε μια συνταγή. Θα το προτιμήσομεν!
26. Ε, να μην χαλάσουμε την ζαχαρένια στα ξηροκάρπια. Εννοείται πως είναι υπέροχες τροφές, ειδικά αν είναι ανάλατα!!!
27. Αντικαταστήστε το γάλα με τυρί και γιαούρτι. Αλλά όχι με ό,τι κι ό,τι. Υπάρχουν τυριά φάρμακα, και το γιαούρτι για να σε γιατρέψει θέλει την κατσίκα του. Η αγελάδα με τόσες ορμόνες που τρώει η έρμη ποιον να πρωτοθεραπεύσει; Τον εαυτό της ή εμάς;

Και μερικά επιπλέον ενδιαφέροντα στοιχεία για να έχετε κάτι να σκεφτείτε:
1. Ένας στα επτά εκατομμύρια είναι υπεραιωνόβιος, δηλαδή μεγαλύτερος των 110 ετών. Έχουμε ελπίδες.
2. Ένας στους τρεις υπεραιωνόβιους είναι Ιάπωνας. Ώρα να το ρίξουμε στο σούσι!
3. Σύμφωνα με μελέτες, τα γονίδιά μας επηρεάζουν το πόσα χρόνια θα ζήσουμε κατά 20-30%, και ΟΛΟ το υπόλοιπο είναι θέμα επιλογών τρόπου ζωής, ψυχολογίας κλπ. Όντως δεν έχετε καμία δικαιολογία το λοιπόν. ΣΤΑΜΑΤΗΣΤΕ ΤΗΝ ΓΚΡΙΝΙΑ, ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ!!!! ΓΑΜΩΤΙ ΜΟΥ!

Και ιδού η λεγόμενη -ενδεικτική φυσικά- δίαιτα των υπεραιωνόβιων δια χειρός δρος Ντέιβιντ Κατζ, καθηγητή στο Γιέιλ και συγγραφέα του The way to eat. Σημειώστε:

7 το πρωί σηκώνεσαι κύριος/κυρία και τρως βρώμη με φρούτα, μαζί με λιναρόσπορους και μύγδαλα!
8:15 πμ ώρα για ένα μηλαράκι.
10 πμ τσίμπα μια χουφτίτσα μύγδαλα για να 'χεις να πορεύεσαι!
Στο μεσημεριανό απαραίτητη είναι η φασολαδίτσα και η σαλατούλα. Είδατε; Φασολαδίτσα και πάσης Ελλάδος ο δόκτωρ.
3 μμ και ώρα για ύπνο. Όχι, λάθος, ώρα για σοκολάτα λέει ο ντοτόρε. Εννοείται πως όχι την γάλακτος. Είπαμε. Την μαύρη.
Στις 7:30 το απόγευμα φάτε μια σαλάτα με ελαιόλαδο, ψητό ψαράκι, λαχανικά και κρασί.
Στις 10:30 λίγο πριν πάτε για νάνι φάτε μια μπανάνα και πιείτε ένα γαλατάκι χωρίς λιπαρά, κατά προτίμηση κατσικίσιον. Εγώ προσωπικά θα προτιμούσα ένα γιαουρτάκι, αλλά τέλος πάντων είναι του δόκτορα η δίαιτα όχι δική μου. Και είπαμε, είναι ενδεικτική. Πάντως χορτασμένοι θα πηγαίνουμε για ύπνο το βράδυ, δεν λέω...

Αυτά! Έχετε υπεραρκετά για να ξεκινήσετε τα ψώνια. Κάντε υπομονή και σύντομα θα έχετε πληροφορίες και συνταγές για όλα όσα υπάρχουν στην λίστα μας. Αν δεν μπορείτε να κάνετε υπομονή λίγες βδομάδες, πώς θα αντέξετε να περνάνε τα τόσα χρόνια που θέλετε να ζήσετε τρομάρα σας;

Άντε, καλή μας αρχή! Φυσικά δεχόμεθα τις εμπνεύσεις σας για πιθανές συνταγές ή ελιξήρια. Θα τα προσθέσουμε όλα στον φάκελο Μαθουσάλας-Μακροζωΐα, για να έχουμε επιλογές. Ασχέτως αν θα έχουμε τους πόρους να κάνουμε τις επιλογές φαγητό που θα πάει στο στομάχι μας, πάντως τις επιλογές θα τις έχουμε!

Πηγή


Alobar's Place

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου